dilluns, 9 de gener del 2023

La terra del myotragus

Divendres passat vàrem gaudir de l'espectacle del pallasso Rico, La terra del myotragus, i sobretot vàrem riure molt.
Amb rialles i malabars va explicar com eren les illes balears abans de l'arribada dels humans, quina flora i fauna hi havia i com va canviar amb la seva arribada.

Aquí us deixem fotos i un vídeo de l'espectacle.









El pallasso Rico ens presenta La terra del myotragus, la millor manera de conèixer com eren les Illes Balears abans que els humans hi posàssim els peus.

En aquest espectacle, en Rico, l’explorador més esburbat de la història, ens mostrarà les plantes i els animals endèmics de la nostra terra. Ens traslladarem a les Pitiüses d’antany, unes illes sense mamífers terrestres i amb una gran quantitat d'ocells, i a les Gimnèsies de l’avior: unes illes on vivia una estranya cabra amb poca traça.

Navegarem per les aigües glaçades de fa 2 milions d’anys, quan la mar era cent metres més avall del que és ara. Caminarem pels deserts de sal que separaven les illes de fa gairebé sis milions d’anys quan s’assecà la mar Mediterrània.

Preguntes com: Quan i com va arribar el myotragus? Què menjava? Per què es va extingir? Com era el conill gegant de Menorca? Qui eren les oques de les Pitiüses? On viu el ferreret? Què és la Gimnèsica gran? Des de quan les illes estan envoltades d’aigua? Quins arbres hi havia fa milers d’anys?

Donarem resposta a aquestes preguntes en un espectacle teatral que combina el text, el clown i els malabars, i convida a jugar als petits exploradors que vulguin descobrir les Illes Balears d’ahir, d’avui i de demà.

El contacontes es farà dia 20 de gener a les 18.30 h, a la sala polivalent de la Biblioteca de Muro. Cal inscripció prèvia per a organitzar l'aforament.


Actualitzat dia 21/01/23